domestic.Lab

 Januar 2021, åbenede vi domestic. Lab i Sojahuset på Aarhus Havn.

Siden vi kunne slå dørene op på Domestic, har fermentering været en af de vigtigste ingredienser i opskriften på vores lokale køkkenfilosofi.

domestic. Lab er med til, at styrke vores bæredygtige profil samt et rum for udvikling og forskning af nye smage.

Bæredygtig

På domestic.Lab har vi særligt fokus på lokale ingredienser og minimering af madspild. Hertil arbejder vi på at reducere kød og mejeriprodukter til en mere grøntsagsdrevet tilgang i vores køkken. Et andet område der interesser os er drikkevarer. Vi brygger øl, kombucha, kefir og udvikler vores egne drikke til menu-parring. Vi har meget fokus på at kunne tilbyde alternativer til vin, som er lavere i alkohol men som stadigvæk har karakter.

Reducere kødforbrug

Kød er ofte noget vi forbinder med den vigtige grundsmag umami.

Ved at finde grønne alternativer til dette, kan vi reducere kødforbruget og fremme grøntsager på menuen. For eksempel bruges miso, en japansk inspireret pasta, lavet af bælgfrugter og perlebyg til at skabe dybde i vores retter.

Lokale ingredienser

Vi bestræber på at bruge så lokale ingredienser som muligt, da vi ønsker en så tæt forbindelse til råvarernes oprindelse som muligt. Derfor har vi ihærdigt brugt flere år, på at finde frem til ligesindede, lokale leverandører, der deler vores tanker om bæredygtighed og kvalitet.

 

Begrænsning af madspild

Restprodukter fra produktion bruges til at finde nye smage. For eksempel anvendes afpuds fra kød og fisk til en gæret garum sauce. Overskydende æggehvide benyttes til soja. Ekstra surdej fra vores brødproduktion bruges til kvass og gærresterne fra vores ølproduktion anvendes bl.a. til miso.

Vi tilbyder også vores viden indenfor:

  • Produktudvikling
  • Rådgivning,
  • Workshops
  • Kurser
  • Foredrag

For mere information eller spørgsmål, kontakt os venligst på Lab@restaurantdomestic.dk eller find os på instagram @domestic.lab