Tilgang

Lokalt

Vi elsker naturen, og lader årstiden diktere vores råvarevalg. Derfor er det sæsonen, der bestemmer menuens indhold, som formes af hjernerne, hjerterne og hænderne i køkkenet. Vi bruger 100 % lokale råvarer, der kommer fra små leverandører fra nærområdet. Det giver os friske og smagfulde råvarer – og skaber en så kort rejse som muligt fra ‘jord til bord’.

Bæredygtig omtanke

Vores krydderurter, grøntsager, kød… Ja, faktisk alle vores ingredienser kommer fra naturen. Vi tror, at den bedste måde, at værne om naturen på, er gennem vores samarbejde med leverandører med samme høje ambitioner for kvalitet, velsmag og miljøet, som vi selv har. Lokalt samarbejde er vigtigt for os, da det fremmer lokalmiljøet og giver mulighed for indbyrdes læring og prægning af råvarerne. Det kalder vi: Bæredygtig omtanke.

Hjemligt

Vores ønske har – siden vi startede restauranten – været at skabe en spiseoplevelse på et højt gastronomisk niveau, der serveres i uformelle og hjemlige rammer. Hos os skal der simpelthen være plads til alle! Derfor gør vi os umage med at “læse” vores gæster, så vi kan tilpasse aftenen ud fra den enkeltes behov. Vi elsker at fortælle om vores leverandører, tilberedninger og vine – men vi fortæller altid i øjenhøjde med vores gæster.

domestic.Lab

Vores mission på domestic. Lab er at finde nye smagsoplevelser, men stadig være tro mod det originale koncept.

Det betyder at der stadig fokus på lokale ingredienser, minimering af madspild og vi arbejder på at reducere kød og mejeriprodukter til en mere grøntsagsdrevet tilgang i vores køkken. Vi fokuserer også på drikkevarer. Vi brygger vores egne øl, kombucha og kefir og udvikler vores egne juice til menuparring.

 

Vi tilbyder også vores viden indenfor:

Produktudvikling

Rådgivning,

Workshops

Kurser

Foredrag

For spørgsmål kontakt os på: Lab@restaurantdomestic.dk

Lokalt

Lokale leverandører

Det er et meget bevidst valg, at vores omdrejningspunkt i køkkenet er det lokale råvaregrundlag. Vi ønsker simpelthen en så tæt forbindelse til råvarernes oprindelse som muligt. Derfor har vi ihærdigt brugt flere år på at finde frem til ligesindede, lokale leverandører, der deler vores tanker om bæredygtighed og kvalitet. Vi er på fornavn og håndtryk med de ildsjæle, der hver uge leverer friske råvarer til os. Det sikrer vores gæster, at vi altid kender oprindelsen og historien bag de råvarer, der i sidste ende finder vej til tallerknerne i restauranten.

Sæson

december
februar
Vintersæsonen

Vi befinder os i øjeblikket i vintersæsonen – Solen står lavt på himlen, dagene er korte og nætterne lange. En smuk, mørk og kold tid der er kendetegnet ved et meget begrænset råvareudvalg. Grove grøntsager som kål og rodfrugter vinder indpas på menuerne med et udvalg af hengemt grønt fra sommers spisekammer. Vi kan endelig høste frugterne af det arbejde vi har lagt i syltning og fermentering det sidste halve år. Det betyder dog ikke, at vi kan hvile på laurbærende. De grove grøntsager kræver længer tilberedningstid, huset er fuldt med selskaber og næste års såplaner skal udvikles i samarbejde med vores lokale leverandører.